Dat Toyota’s duurzame wagens zijn die lang meegaan is goed geweten. Toyota wil de kopers van tweedehandswagens nu nog extra garanties geven en roept ‘Toyota Plus’ in het leven. Dit laat klanten van tweedehandswagens toe om hun aankoop te verrichten met een gerust gemoed.

Wagens tot 8 jaar oud en met maximum 160.000 km op de kilometerteller worden onderworpen aan een controle die 100 verschillende punten inhoudt. Indien alle 100 punten goedgekeurd zijn en de onderhoudshistoriek gekend is, krijgt de wagen het kwaliteitslabel ‘Toyota Plus’. De controle gebeurt altijd door een gecertificeerde Toyota-technieker.

Tweedehandswagens van het merk Toyota met het label ‘Toyota Plus’ die minder dan 5 jaar oud zijn krijgen 3 jaar garantie en bijstand. Toyota’s met het label die tussen 5 en 8 jaar oud zijn krijgen 1 jar garantie en bijstand. Tweedehandswagens van andere merken krijgen 1 jaar garantie.

Toyota introduceerde 20 jaar geleden de hybride-technologie waarbij een elektrische motor wordt gecombineerd met een benzinemotor. 75% van alle hybride wagens die in België rondrijden, zijn van het merk Toyota. Toyota is het enige merk in België en ter wereld dat een volledig gamma hybride wagens (benzine + elektromotor) aanbiedt.

Het is dan ook niet onlogisch dat het ‘Toyota Plus’-label een nog uitgebreidere garantie biedt voor hybride Toyota’s.

Toyota biedt 3 jaar garantie en bijstand op hybride Toyota’s die minder dan 5 jaar oud zijn en 2 jaar garantie op hybride Toyota’s die tussen 5 en 8 jaar oud zijn. Toyota demonstreert hiermee zijn volle vertrouwen in de hybride-technologie. De hybride batterij wordt tot 10 jaar gedekt.

Timothy Manuel, CEO Toyota Belgium: “ We willen niet alleen marktleider zijn in nieuwe hybride wagens, maar ook in tweedehands hybride wagens. De tweedehandsklant is bij Toyota even welkom als een klant voor een nieuwe wagen en geniet van dezelfde service. Met dit nieuwe kwaliteitslabel willen we ervoor zorgen dat ook de koper van een tweedehandswagen het volste vertrouwen kan hebben in zijn of haar aankoop.”